ja u gazownika za 2 filtry i wpięcie w kompa + ustawienia płace 60zł
Jaki wlać olej do swojej octy
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
Jaki wlać olej do swojej octy
Witam Was
przyszła mi wymiana oleju w swojej octavi I 1.9 TDi 2003r, autko ma oryginalnie najechane 155kkm i obecnie wlany olej Mobil 0W30, czy nadal lać taką samą gęstość, czy już przejść na półsyntetyk - zamierzam wlać Castrol EDGE
proszę o info
pozdrawiam
-
pawilos, ja bym został przy tym co masz lub zastanowił sie nad 5w-50 Mobil1 , ale zostan przy Mobilu. Pozdrawiam, Castrol nie jest złym olejem , ale jak dla mnie maly przebieg na połsyntetyka.
Komentarz
-
Rekin Chlebojad
kto pyta nie błądzi, z góry nie zakładam że wleje Castrol-a, na obecnym Mobilu nie miałem żadnych problemów, myślę że jak autko zrobi 200kkm to wtedy do serduszka wleję mu półsyntetyczną maź zwaną olejem silnikowym
Komentarz
-
Nie zmienia się oleju na gorszy tylko dlatego że auto ma 200kkm przebiegu.kto pyta nie błądzi, z góry nie zakładam że wleje Castrol-a, na obecnym Mobilu nie miałem żadnych problemów, myślę że jak autko zrobi 200kkm to wtedy do serduszka wleję mu półsyntetyczną maź zwaną olejem silnikowym
Zostań na tym na czym jeździsz.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
pawilos, może od razu wlej mineralny
Nie rozumiem, po co chcesz wlewać półsyntetyk? Jaki efekt chcesz przez to uzyskać?
A poza tym nie zmienia się oleju na gorszy. Chyba, że nie lubisz swojego auta :P
Komentarz
-
------> Jest Lexus CT200h
[/scroll:d077aef450]
Komentarz